Vervolg

vervolg.jpg

We zijn bijna een jaar ver, en ik dacht dat het wel eens tijd werd om mijn verhaal voort te zetten.  Pasten de afgelopen maanden sinds de start van de zaak in mijn verwachtingen of ben ik toch geconfronteerd met enkele onverwachte nieuwigheden... Wel het zit zo... ik heb nog geen seconde getwijfeld of het zelf starten van een zaak in horeca voor mij de juiste keuze was. Momenteel heeft Charlie's al een aardig vast klantenbestand opgebouwd met een prachtig publiek en hebben we de moeilijkste maanden overleefd! Uff! 

Makkelijk is het niet. Wel elke week krijg ik mensen over de vloer die vertellen over hun gelijkaardige droom en eerlijk... dan probeer ik hen toch wel even te waarschuwen. Het zijn enorm lange dagen (ikzelf ben van 7u-18.30u elke dag in de zaak), naast de uren in de zaak komt er nog héél wat administratie bij kijken. Je probeert rekening te houden met élk klein ding, want slechte mond-op-mond reclame gaat veel sneller al is het maar eenmalig dan een positieve reactie. Er mag zeker niet onderschat worden dat je sociale leven er ook onder lijdt aangezien je 's avonds bekaf bent en de volgend dag weer volop moet presteren. De dagen wanneer je omgeving verlof heeft, dat zijn je topdagen die je onmogelijk kan laten passeren zonder open te doen. Je motivatie is dus van uiterst belang maar lang niet voldoende. Er komt heel wat meer bij kijken. Ik besef ook wel dat mijn jarenlange ervaring voor mij een groot pluspunt was en me denk ik ook heeft gebracht op het punt waar ik nu ben. De vraag naar constante vernieuwing van de maatschappij vraagt ook veel creatieve ideeën. Mijn punt van deze alinea; start zeker niet zomaar een zaak omdat het 'zo leuk' lijkt. Het vraagt heel wat voorbereiding en de concurrentie is enorm. Ik wil hierbij toch ook even gebruik maken om de mensen in mijn omgeving te bedanken die me hebben geholpen al was het maar voor iets kleins; mijn avondeten maken, een plant halen, mama die eens handdoeken wast,... alle kleine beetjes helpen :). Wat ik ook fantastisch vind aan deze job is dat je netwerk in horeca enorm wordt uitgebreid (voor mij was alles in Antwerpen nieuw aangezien ik van Gent kom). We proberen elkaar te steunen en samen te werken waar mogelijk, zo komen we er allen het beste uit! :) 

Het terrasjesweer start nu ook... hier heb ik beetje schrik voor aangezien een koffiebar met ontbijt eerder een winterconcept is dus tracht ik de zomer te overleven met een vernieuwend (bijkomend) aanbod naast onze vaste kaart zoals ijsjes met vers fruit, verse smoothies,...  Ik ben alvast benieuwd naar de zomer. Mijn doel is om de komende maanden zelf wat meer te experimenteren zeker op dessert vlak en eventueel een opleiding bij te volgen. 

Ik ga alvast proberen jullie hier af en toe op de hoogte te houden en de nieuwigheden komen sowieso ook op de website! 

Een dikke merci aan iedereen die hier de voorbije maanden de zaak heeft gesteund! Jullie maken een droom waar! Deze zomer komt er alvast een groot feest met aperitief en hapjes op mijn kosten voor al die lieve klanten!

PS: Charlie's zal de komende decennia nog niet verdwijnen als het van mij afhangt ;). 

 

Lieve groetjes,

Charlotte