charlies2-1.jpg

Charlie's Antwerpen

Koffiebar · Ontbijt · Lunch · Taart · Aperitief  · Overnachten

ALL- DAY BREAKFAST/BRUNCHBAR @ CHARLIES!

CHARLIE’S ZAL GESLOTEN ZIJN VAN 29 MAART TEM 11 APRIL (NIEUWE VLOER EN SCHILDERWERKEN)

Geniet van het prachtige vernieuwde KMSKA in combinatie met een heerlijk ontbijt/lunch/taartje in onze koffiebar!


 

Koffiebar in Antwerpen-Zuid

Geniet van een heerlijk ontbijt/lunch of taartje in onze koffiebar in Antwerpen-Zuid

Hier ben je dan, bij Charlie's... De kleine koffiebar in Antwerpen-Zuid waarvan ik altijd droomde.

Achter onze menukaart schuilt héél wat opzoekwerk en jarenlange werkervaring in horeca, in en buiten België. Hopelijk kan ik jou binnenkort in onze koffiebar ook laten genieten van een verrassend ontbijt, lunch, taartje of koffie in Antwerpen-Zuid.

Eén opdracht voor jou: kom binnen, geniet ervan en droom ook even weg uit deze stressvolle maatschappij. Ben je jong of oud, een kleine of grote eter, een vroege vogel of heb je de voorkeur voor een laat namiddagontbijt? Iedereen is hier even welkom. Voor je brunch en taartjes kan je altijd in ons koffiehuis terecht in Antwerpen.

 

Telefoon

03/437.38.27

Locatie

Volkstraat 66
2000 Antwerpen

Openingsuren

ma: gesloten

di-do: 07.30u-17u

vrij: 07.30-18u

zat én zon: 08.30u-18u
 

Mailadres

charliesantwerpen@gmail.com

Charlie's blog

Reserveren

OPGELET:

ONZE KEUKEN SLUIT van DI-DO om 15u30, VRIJ-ZON om 16.30u

VANAF 1 JANUARI 2023 WERKEN WE NIET MEER SAMEN MET BONGO of andere externe cadeaubons door DE (extreme) INFLATIE VAN VOEDING-/PERSONEELSKOST/ENERGIE in 2022 én 2023.

Dit maakt dat het voor ons niet meer haalbaar is om een grote commissie af te geven aan externe cadeaubons vooraleer de eigen kosten te kunnen betalen.

Indien u met een cadeaubon van Charlie’s zelf komt, mag u steeds een keuze maken ter waarde van het arrangement op moment van aankoop van de geschenkbon. Indien er prijsstijging plaatsvonden in tussentijd wordt enkel het verschil aangerekend, dit kan u gerust navragen bij aankomst indien niet duidelijk. Gelieve uw bon af te geven bij uw bestelling.

Betalingsmogelijkheden:

  • Payconiq

  • Cash

  • Bancontact: maestro debit kaarten

  • Opgelet: GEEN VISA/MASTERCARD of American Express

Instagram

Volg alle info over Charlie's via @charliesantwerp

Wist je dat?

  • Elke dag wordt er wereldwijd zo’n 300 ton cafeïne geconsumeerd.

  • De koffieplant behoort tot het plantengeslacht ‘Coffea’, dat deel uitmaakt van de Rubiaceae-familie.

  •  Arabica is de oudste koffieplant, die zich voor het eerst in Ethiopië bevond.

  •  Cafeïne heeft niets te maken met de sterkte van je koffie. Hoeveelheid cafeïne is wel recht evenredig met contacttijd van het water met je gemalen koffie.

  •  Zuid-Amerika heeft met Brazilië en Colombia de grootste koffieproducenten ter wereld.

  •  Het juiste extractiepercentage van koffie dient tussen 18 en 22% te liggen.

OUR COFFEE

RAW MATERIALS

To guarantee an espresso with truly exceptional characteristics in terms of body, cream and aroma, it is essential to create a classic blend of the finest available coffee beans. Our green coffees are selected from amongst the most prestigious in the world, coming predominantly from Africa and Central and South America.

ROASTING

The unmistakable aroma of our coffees is the result of an ancient and classic, but mostly elapsed, process called Wood-Roasting. Each batch is roasted slowly and carefully by hand according to type and by country of origin in beech wood fired equipment, following artisanal methods that ensure a consistent roast through to the heart of the coffee beans. Reaching temperatures of around 400ºF, we conserve the intense fragrance and natural properties of the coffee by cooling the beans quickly and rigorously using only fresh air.

BLENDING

This is one of the secrets of our tradition that makes our coffee blends so unique and unmistakable. Taking more time than during any other phase of the process, we do the blending only after the roasting, resulting in blends that are precise and homogenous. Every single blend is comprised of 7 or 8 different coffees carefully and proportionally mixed. This blending is done with extreme care and without compromise to always guarantee that our blends are of the highest quality, and are perfectly balanced in taste, body and fragrance.

PACKAGING

All of our products are packaged in the highest quality, coffee specific materials that safeguard the contents from coffees three biggest enemies … air, light and humidity. Whole beans are nitrogen flushed and vacuum sealed in 1kg bags with one-way valves to only allow gases to escape and not enter the bag. Tins are made from a fully recyclable steel, all pods are individually wrapped to ensure peak freshness upon use and capsules are 100% biodegradable.

 

 

charlie-26.jpg

Cadeaubon

CONTACT

VOOR RESERVATIES GELIEVE BOVENAAN DE KNOP 'RESERVEREN' te gebruiken

Voor groepen vanaf 8 personen graag een mailtje.

(indien u beschikt over een cadeaubon kan u dit nadien bij opmerkingen erbij vermelden).  

BV Koffiebar en bed and Breakfast Charlie's
Volkstraat 66
2000 Antwerpen

ON/ BTW 0717598872

Openingsuren

Di-do: 07.00u-16.30u

vrijdag: 07.00u-17.00u

Za- zon: 08.30u-18u

Maandag sluitingsdag

29 MAART-11 APRIL: UITZONDERLIJK GESLOTEN WEGENS SCHILDERWERKEN EN NIEUWE VLOER