charlies2-1.jpg
 

Charlie's Antwerpen

Koffiebar · Ontbijt · Lunch · Taart · Aperitief  · Overnachten

Charlie's is nog op zoek naar extra collega's! Ben je gepassioneerd door horeca, flexibel, klantvriendelijk en hou je van variëteit in je werk, stuur een mailtje met je cv en motivatie naar charliesantwerpen@gmail.com.

Op 15-16 september zijn we een weekendje gesloten wegens mijn eigen trouwfeest! 

Yes, we can:  ***AWARD BEST COFFEE BAR 2014- 2017***!!

Sinds 1 april kan je ook overnachten in onze guesthouse!

 

 

Koekoek

Hier ben je dan, bij Charlie's... De kleine koffiebar waarvan ik altijd droomde.

Achter onze menukaart schuilt héél wat opzoekwerk en jarenlange werkervaring in horeca, in en buiten België.  Hopelijk kan ik jou binnenkort ook laten genieten van een verrassend ontbijt, lunch, taartje of koffie.

1 opdracht voor jou: kom binnen, geniet ervan en droom ook even weg uit deze stressvolle maatschappij. Ben je jong of oud, een kleine of grote eter, een vroege vogel of heb je de voorkeur voor een laat namiddagontbijt, iedereen is hier even welkom.

Je kan bij Charlie's ook verschillende zaken aankopen

  • Kookboek van Steffi Vertriest 'De Gezonde Goesting'
  • Artisanale chocopasta (HEAVEN)
  • Artisanale confituren (CALLAS)
  • Biologische thee's (merk: SAMOVA)
  • Boek 'hipste adresjes van België van Newplacestobe
  • Biologische koffie (Antica Tostatura Triestina) : bonen-gemalen-deca

Tot snel!

Charlotte

 

 

Telefoon

03/437.38.27

Locatie

Volksstraat 66
2000 Antwerpen

Openingsuren

ma: gesloten

di-do: 07.30u-17u

vrij: 07.30-19u

zat én zon: 08.30u-18u
 

Mailadres

charliesantwerpen@gmail.com

Charlie's blog

Instagram

Volg alle info over Charlie's via @charliesantwerp

Reserveren

Wist je dat?

  • Elke dag wordt er wereldwijd zo’n 300 ton cafeïne geconsumeerd.
  • De koffieplant behoort tot het plantengeslacht ‘Coffea’, dat deel uitmaakt van de Rubiaceae-familie.
  •  Arabica is de oudste koffieplant, die zich voor het eerst in Ethiopië bevond.
  •  Cafeïne heeft niets te maken met de sterkte van je koffie. Hoeveelheid cafeïne is wel recht evenredig met contacttijd van het water met je gemalen koffie.
  •  Zuid-Amerika heeft met Brazilië en Colombia de grootste koffieproducenten ter wereld.
  •  Het juiste extractiepercentage van koffie dient tussen 18 en 22% te liggen.

OUR COFFEE

RAW MATERIALS

To guarantee an espresso with truly exceptional characteristics in terms of body, cream and aroma, it is essential to create a classic blend of the finest available coffee beans. Our green coffees are selected from amongst the most prestigious in the world, coming predominantly from Africa and Central and South America.

ROASTING

The unmistakable aroma of our coffees is the result of an ancient and classic, but mostly elapsed, process called Wood-Roasting. Each batch is roasted slowly and carefully by hand according to type and by country of origin in beech wood fired equipment, following artisanal methods that ensure a consistent roast through to the heart of the coffee beans. Reaching temperatures of around 400ºF, we conserve the intense fragrance and natural properties of the coffee by cooling the beans quickly and rigorously using only fresh air.

BLENDING

This is one of the secrets of our tradition that makes our coffee blends so unique and unmistakable. Taking more time than during any other phase of the process, we do the blending only after the roasting, resulting in blends that are precise and homogenous. Every single blend is comprised of 7 or 8 different coffees carefully and proportionally mixed. This blending is done with extreme care and without compromise to always guarantee that our blends are of the highest quality, and are perfectly balanced in taste, body and fragrance.

PACKAGING

All of our products are packaged in the highest quality, coffee specific materials that safeguard the contents from coffees three biggest enemies … air, light and humidity. Whole beans are nitrogen flushed and vacuum sealed in 1kg bags with one-way valves to only allow gases to escape and not enter the bag. Tins are made from a fully recyclable steel, all pods are individually wrapped to ensure peak freshness upon use and capsules are 100% biodegradable.

 

 

charlie-26.jpg
_I0A5003.jpeg

CONTACT

VOOR RESERVATIES GELIEVE BOVENAAN DE KNOP 'RESERVEREN' te gebruiken

Voor groepen vanaf 8 personen graag een mailtje.

(indien u beschikt over een cadeaubon kan u dit nadien bij opmerkingen erbij vermelden).  

Charlie's Antwerpen
Volkstraat 66
2000 Antwerpen

Openingsuren

Di-do: 07.30u-17.00u

vrijdag: 07.30u-19.00u

Za- zon: 08.30u-18u

Maandag sluitingsdag